Julpynt.

Min pappa och låtsasmamma har varit här på adventsfika (fast när jag bjöd in dem hade jag inte en tanke på att det var första advent idag, så det enda juliga jag hade var pepparkakor. För Ballerina-kakor är inte så juligt kanske...) och de hade med sig en present; en mini-julgran!

Problemet är att julgranskulorna och ljusen som följde med är jättefå! Kulorna går ju att sprida ut (Jag kan inte låta bli att fnittra när jag skriver det där) men ljusen har ju sladd och går inte att sätta hur som helst. I nuläget låter jag ljusen ligga kvar i lådan, men hur ska man egentligen göra? Sätta alla ljus på samma sida och ställa granen mot väggen? Strunta helt i dem? Tejpa upp dem på väggen och ha som nattlampa i stället?

För övrigt kommer jag beöva typ 20 meter glitter om jag ska kunna pynta min lägenhet som jag vill, höhö... Vi får se hur det här slutar. Folk kanske inte vill komma hem till mig sen för att allt pynt orsakar epilepsianfall?

Blogginlägg!!

När jag har bloggtorka är jag inte sådär häftigt proffessionell och bara vips kommer på saker att skriva, fast jag egentligen inte kan komma på något. Nä, jag bloggar helt enkelt inte.

Men nu så!

....

Jag kan ju faktiskt skylla på att jag har en hemtenta att skriva?

Den joddlande bävern.

Igår tittade jag igenom några smålådor som jag fortfarande inte packat upp. De innehöll småsaker som jag inte använder, ni vet, en massa skräp. Gamla bibliotekskort, klubbkort på MQ silikoninlägg till hägklackat. Sen hittade jag min klocka och den här:

För er som undrar är detta alltså en bäver i Lederhosen. Om man trycker på den där grejen på mitten (som jag nu ser att den ser ut som något helt annat) så börjar den joddla.

Undrar varför jag inte packade upp den lådan direkt när jag flyttat in? Hur har jg hittills klarat mig utan den joddlande bävern?

Det här med studieteknik.

Idag ska jag plugga. Först ska jag i och för sig åka till affären och handla. Sen behöver jag duscha. Och diska. Kanske städa lite? Halv sex är det ett yogapass jag skulle vilja gå på. Sen har jag ju en ELLE att läsa. Egentligen borde jag tvätta också. Och fixa naglarna. Men sen, resten av dagen, ska jag plugga.

God morgon, god morgon! Hör fåglar sjunga glatt (?)

Usch. Jag vaknade pigg som en mört halv sex i morse, pga världens äckligaste mardröm. Jag har inte drömt mardröm sen.... jag har faktiskt ingen aning. Det var inte en sån där "vakna-helt-svettig-av-att-man-skriker"-dröm utan mer... äcklig. Så man vaknar och undrar i vilket hörn mördaren står typ. Tur för mig att min lägenhet är snabbt genomletad, hehe.

Så mitt dilemma nu är; ska jag lägga mig ner igen, stånka och stöna och kanske somna och då riskera att vara helt död när klockan ringer, eller ska jag gå upp nu? Vad gör man uppe så här tidigt? Ni får komma ihåg att jag sovit jättekonstigt/dåligt på sistone och det här är första gången jag vaknar självmant (och icke-självmant) innan klockan tre på eftermiddagen. Så bestämde jag msn-dejt med min kompis kl 9 typ, bara för att jag tänkte att idag ska jag minsann inte sova bort hela dagen. Ibland tror jag att högre makter har väldigt roligt på min bekostnad.

Idag.

Idag har varit en sån där rolig dag. Ni vet, när man får be om ursäkt för andras misstag, befinner sig i obekväma situationer, stressar och ingenting går ens väg. Ja, rolig dag, helt enkelt.

Jag har i alla fall träffat en gammal vän över lunch, som blev fika, som blev "ta-upp-utrymme-fast-det-var-över-två-timmar-sen-vi-köpte-något". Mycket trevligt.

Dagens pris i tur och bevis på att ordinär vänlighet lönar sig går ändå till situationen inne på H&M idag. För några dagar sedan hittade jag världens mysigaste kofta på H&M i Huddinge, men av någon anledning bestämde jag mig för att inte köpa den. Jag och en vän skulle in till stan så jag resonerade som så att jag skulle fundera på det och i så fall köpa den under vår shoppingtur i staden. Men så fanns den helt plötsligt inte i stan?! Ja, i alla fall, så idag svängde jag förbi H&M innan jobbet och skulle köpa koftan. Den kostade 349 :- men hängde på en stång med skylten "Kofta 249 :-". För mig kvittade det, jag var kär i den oavsett pris (Nåväl, nästan...) men jag tänkte att jag skulle säga till i kassan så att de slapp få stå till svars när någon sur människa känner sig lurad av skylten.
"Jaha" säger kassörskan glatt, "då får du den väl för 249 kronor då!"
"Men det spelar ingen roll för mig, jag kan betala det riktiga priset!" svarar jag, orolig att kassörskan tog min "btw....." som ett klaggomål.
"Nej nej, vi har som princip att om vi har märkt fel så säljer vi plagget för det priset vi skrivit!"
Så gick det alltså till när jag vips blev hundra kronor rikare! Eller... tja... inte riktigt, men jag fick hundringen kontant så jag kände mig rikare.


Men nu undrar jag, hade de verkligen sålt den billigare om skylten hade visat 2,49 :-? Åh dessa problem...

Mutskandal.

Idag har jag haft finbesök av min mor. Hon skulle komma hit och äta lunch, vilket snabbt utvecklades till att vi skulle handla lunch tillsammans och sedan tillaga och äta vilket sedan blev till att vi skulle storhandla tillsammans (åt mig) med hjälp av mors pengar. Det här var inte min idé. Dock tror jag att min mor har fått för sig att hon måste muta mig för att få komma och hälsa på, vilket inte heller är fallet. Fast man måste ju städa...

Så. Detta reulterade i att jag helt sonika behövde saker från affären som jag aldrig ens ätit förut?! Typ färsk tortellini och konstiga stuvningar från Creme Bonjuor. Utöver det har jag nu massa mat hemma som måste tillagas och ätas upp snarast. Det är hårt att bli mutad, måste jag säga.

Tvättdag.

Idag hade jag tvättdag. Så mitt när jag står där i mina gråa mjukisar (som för övrigt har lyckats gå sönder på ett väldigt lämpligt ställe. Hur jag nu gjort för att åstadkomma det är inte klart) och midjekorta Gyllene Tider-tshirt, med håret på sniskan, så kommer det in en kille.

- Ursäkta, jag bara undrar om jag kan få tvätta när din maskin är klar? säger han och skiter fullständigt i att jag har bokat tvättstugan i två timmar till.

This means waaar!!! frustar jag inombords och knyter nävarna. Hans hundögon ska inte få mig på fall! Sedan inser jag att mina knutna nävar greppar om mina allra heligaste mormorstrosor och killen med tillhörande hundögon är ändå rätt snygg. Snabbt som vinden hängde jag in mina gigantiska underbyxor (Ja, jag använder ordet underbyxor för att liksom hjälpa er att visualisera exakt hur pinsamt det var) och ler mitt charmigaste leende mot honom.

Han fick inte tvättiden. Man får ju inte vara korkad liksom.

Typ så här hade det sett ut om hundögonskillen hade tagit kort på mig! Minus det gråa håret förstås...

Någon som har något tips på...

... hur man ska komma ihåg att dricka mer vatten?

Jag är ungefär lika bra på att dricka vatten som en kanin är på att spela tennis. Såvida ni inte träffat superkaniner förstår ni att det innebär - inte bra alls.
Så jag skulel behöva lite tips på hur man kan göra för att komma ihåg att dricka mer vatten. Montera en sån där öl(vatten-)hatt som är direktkopplad till en kran? Anlita en CIA-agent som springer omkring med en vattenpistol, så varje gång man öppnar munnen sprutar de vatten i den?

Hjälp!

Typiskt.

God morgon!

Av någon anledning har jag idag fått för mig att jag vill stanna hemma från skolan. Denna önskning är endast berättigad om det är massa förseningar i trafiken så att jag "tyvärr" inte kan åka till skolan. Därför sitter jag nu och uppdaterar SL:s hemsida varannan minut för att se om det är några störningar i trafiken. Icke.

Men jag kan lova att när jag sen ska åka hem från skolan, då jäklar kommer det vara förseningar!

Universum och jag.

Igår skrev jag världens längsta inlägg till er och så mitt i alltihopa händer nånting så att jag loggas ut från blogg.se och sen fanns inte mitt inlägg kvar!! Först tänkte jag att nu jäklar skriver jag om alltihopa. Men sedan kom jag på att det kanske var universums sätt att tala om för mig att mitt inlägg var totalt ointressant och att jag skulle skona er.

Kan varit så, ja.

Hejsan svejsan!

Alltså... jag har haft tentavecka. Detta innebar ett evigt skrivande och slitande....

Eller vänta nu här? Neeej just det, det är mig vi pratar om. Låt mig omformulera.

Detta innebar att jag ringde non stop till mamma och hyperventilerade. Hon lungade mig med "Det är säkert bra det du skrivit hittills, försök bara bygga vidare på det" varpå jag hyperventilerade ännu mer. Eftersom jag varit så upptagen med att som ovan beskrivet panikslaget hyperventilera hade jag ännu inte skrivit något på tentan. Alls.

Allt det här hindrade mig dock inte från att leva som en tentapluggare - hoppa över högarna med kläder och saker på golvet, diska en gaffel när jag behöver den för att ingenting är rent, sätta världsrekord i snabb tillagning av mat som inte ger någon näring alls (bildbevis nedan).

När dagen D var inne och tentan hade lämnats in drabbades jag av någon slags akut trötthet och något som Durkheim skulle kalla modern vantrivsel - med frågor som "vem är jag?" och "Vad är min mening i livet?" (ja, jag är skadad). Sedan dess har jag i stort sett bara sovit. Sovit och sovit och sovit. Jag undrar om jag i mitt förra liv egentligen var en björn och att jag därför fortfarande har cravings att gå i ide på vinterhalvåret?

Så nu är min lägenhet en sanitär olägenhet (väntar bara på att grannarna ska ringa Anticimex) och jag bara sover.

Hur som helst fick ni här en väldigt målande bild av anledningen till varför jag varit så urusel på att blogga.


Detta är vad som händer när man gör potatismos med en ballongvisp....

RSS 2.0