Julmys igen?

Så, igår kväll var jag på ett så ofantligt dåligt humör att till och med jag själv insåg att jag inte skulle delta i någon form av mänsklig interaktion. I stället tittade jag på Cast Away. Den var helt okej, mest för att jag gillar filmer där man tar praktiskt taget ingenting och sedan gör någonting av det. Som fiskenät av kjolstyg. Eller som i Harry Potter-filmerna när man första gången får kika in i Weasleys hem och det finns en självdiskande borste, halsduksstickandestickande stickor och den där coola klockan!
 
Ja, i alla fall. Den var helt okej. Vad jag dock inte fattar är varför de envisats med att göra den (Cast Away alltså) så äcklig. Måste de visa i närbild när han cuttar upp benet eller drar ut tanden (jag hoppade över den delen när jag förstod vad som skulle hända)? Nej, sånt klarar jag mig utan.
 
Idag ska jag till skolan för första gången efter "jullovet", a.k.a. "sitta hemma och plugga, men förklätt som ledighet", a.k.a. "veta att man borde plugga men "jag har ju hela lovet på mig", alltså hetspluggar man lovets sista dag". Det ska bli rätt skönt att få tillbaka rutiner och dessutom innebär det att det snart är praktik! Åhå, vad det ska bli roligt! Så nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig, sedan ska jag ge mig ut i snökaoset, vilket jag för övrigt anammar - det är som en favorit i repris, nu kör vi julmys igen!
 
Puss och kram, ta hand om er!
 
 
Julmys igen då?

Självdiciplin?

Idag har jag massor att göra, så jag är lite irriterad att jag sov så "länge". Nu när vardagen börjar komma igång igen hade jag tänkt gå upp vid 07.30 idag, men vi kan väl säga som så att jag sitter och äter frukost as we speak. Inte helt bra självdiciplin i alla lägen, känner jag. Men men, jag får väl se det som en mjukstart på vårterminen och om jag bara går upp en halvtimme tidigare varje dag nu, då har jag nått mitt mål på torsdag, hehe.
 
Nej, jag hade egentligen inget vettigt att säga, ville bara klaga lite på mig själv.
 
Fast till mitt försvar var jag duktig igår - storhandlade, pluggade, städade och gjorde en paj. Nu ska jag bara lära mig att distribuera engagemanget jämnt över veckans dagar.
 
Puss på er!

Här har vi lösningen på mitt problem!

Washing my worries away.

Goddagens!
 
Jag sitter här och äter frukost medan tvättmaskinerna är i full gång nere i tvättstugan. Jag vill inte verka bortskämd eller så, men det första jag ska köpa när jag flyttar ifrån min lilla studentkartong är just det - en tvättmaskin! Det är så himla krångligt att behöva släpa tvätten ner till tvättstugan, som i mitt fall inte ens ligger i min byggnad, och sedan samsas med massa andra studenter. Folk respekterar inte tiderna, de städar inte, det är alltid fullbokat när man vill ha en tid och så vidare. Nej fy! Den dagen jag kan unna mig den lyxen är det definitivt det första jag ska köpa!
 
Resten av dagen ska ägnas åt lite smått och gott. Först ska jag och E åka och storhandla, det kan verkligen behövas! Det är inte riktigt okej att det enda som finns i mitt kylskåp såhär efter helgerna är alkohol, hehe... Ja, handla. Sedan ska jag göra en matpaj och frysa in, det är ju så himla smidigt att ha färdiga portionsbitar om man har glömt att göra matlåda någon dag! Och slutligen blir det lite plugg idag med, kanske, kanske går den här kursen vägen, den är knepig!
 
Ha en pra dag, puss!
 
Jag för två år sedan när vi läste juridik och jag bodde i min betongbunker... Fina minnen!

Slut på festandet...

Ja, det blir lite sporadiskt bloggande nu för tiden, jag vet. Det är bara inte alltid jag har något vettigt att säga. Hehe, jag har alltid någonting att säga, men om det är vidare intressant är en annan femma.
 
Ikväll tar jag i alla fall en lugn hemmakväll, eftersom jag är lite krasslig. Hostan har hållt i sig i mer än en vecka och det har också påverkat sömnen, inte alls kul! Dessutom har december månad inte direkt varit exemplarisk vad gäller att hålla sig i skinnet, det har blivit ganska mycket sena kvällar (tidiga morgnar, hehe) och stora tuggor har tagits av bankkortet varje helg, känns det som.
 
Så nu blir det till att vara sparsam och fokusera på andra delar av livet, som skola och träning. Det ska bli superskönt när jag är frisk och det är varmt nog att kunna springa utomhus! Min hals brukar protestera om det är för kallt ute nämligen, då blir jag sjuk så fort jag försöker träna, så jag avvaktar lite till innan jag sätter igång.
 
För övrigt ska 2013 bli helt fantastiskt! Tänk vilka möjligheter jag har!
 
Trevlig kväll, puss <3
 
Min spargris - januari....

RSS 2.0