En sån där lista.

Jag har blivit lite beroende av Spiderchicks blogg. Hon är sådär rolig och käck som jag också innerst inne önskar att jag var. Nu har jag snott en lista av henne, ni vet en sån där som man gjorde tusentals av för några år sedan. En sån tänkte jag försöka mig på!

Namn: Isabell Sofie

Beroende av: Axel. Kaffe. I längden även att vara produktiv, vilket leder till otaliga projekt som aldrig avslutas, alternativt inköp av en gitarr eller broderimönster.

Vad tror folk om dig?
Oj. Jag vet helt ärligt inte. Jag har tillbringat mången dag i mitt liv upptagen med att fundera på det, så för tillfället är jag trött på det. I stället tänker jag fokusera på vad jag tror om mig själv.

Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är smart, bra på att lyssna och en bra vän. Mycket bra egenskaper, om jag får säga det själv.

Hur imponerar man på dig?
Man är sig själv, har nära till skratt, tror på sig själv och är målinriktad. Eller har en grym sångröst.

Vem ringde du senast?
Axel. Han är min personliga tekniksupport. och förstås mycket mer, men för tillfället var det det som gällde.

Antal timmar sömn i natt:
8h

Sov du ensam?
Japp, jag och möjligtvis myggen som typ går bananas på mig.

Brukar du komma i tid?
Jag försöker. Jag är en sån obotlig tidsoptimist så jag får stressa som en galning, men 90% av tiden lyckas jag i alla fall komma i tid. Svettig och andfådd, men i tid.

Vad tycker du om fötter?
Jag har nog ingen speciell åsikt om fötter. De är bra att ha.

Hade du en bra kväll igår?
Oh ja, mycket trevlig. Mathilda var här (som första gäst i min första egna lägenhet, hoppas hon förstår hur hedrad hon ska känna sig!), vi åt tacos, drack cider och pratade om allt och ingenting. Som sagt var, väldigt, väldigt trevligt!

Favoritdryck på morgonen:
Utan tvekan kaffe.

Sysslar du med någon idrott?
Nja, lite sporadiskt tränande på Friskis nån gång ibland. Jag tror inte på att tvinga sig själv om man itne känner för det. Då väntar jag hellre på abstinensen.

Är du nöjd med ditt liv?
Wow, jag är nog det! Klart att det inte är perfekt, men vems liv är det? Det går åt rätt håll och jag vet vad jag vill.

Vad är det värsta du vet?
När någon behandlar andra orättvist och respektlöst och när barn far illa. När det gäller i-landsproblem är det nog gurka och när man äntligen har pengar att handla kläder för och då är det så klart bara fula kläder i affärerna, medan när man inte har pengar/tid att shoppa så ser allt så jävulskt snyggt ut.

Har du bra vänner och äkta vänskap?
Det senaste året har jag gjort några rejäla omprioriteringar när det gäller vänner och för tillfället är jag väldigt nöjd. Jag har vissa nära vänner, men jag har också lärt mig acceptera att vissa andra aldrig kommer bli mer än "bekanta" till mig.

En speciell dag du minns:
När Axel sa att han älskade mig för första gången. Mer nyligen är det i måndags, då jag flyttade hemifrån.

Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Det beror på vad jag är ledsen/arg över. Jag ringer den jag känner kommer förstå mig bäst. Det blir oftast Axel.

Vill du gifta dig?
Ja då, det vill jag så småningom, men det är ingen brådska.

Är du musikalisk?
Hm, jag vill gärna tro det, men om jag verkligen är det, det är en annan femma.

Vad dricker du helst när du är törstig?
Vatten. Eller kaffe, fast det känns lite kontraproduktivt så jag säger hellre vatten.

Biter du på naglarna?
Nej, har aldrig gjort det heller.

Har du någon gång gråtit dig till sömns?
Yesbox. Inga trevliga minnen, men de har gett mig erfarenheter som jag är väldigt tacksam för.

Vad är det finaste du fått?
Kärlek och stöd från Axel, vänner och familj.

Vad skulle du göra om du var kille för en dag?

Dags för en bra film.

Det blev ingen flytt igår, eftersom min hyresvärd har åkt på semester, petat ut båda ögonen och sen bestämt sig för att kolla om min lägenhet var flyttstädad. Det måste ha varit så, för ingen människa i hela världen med ögonen i behåll kan tycka att en lägenhet är "fräsch" när det är vita fläckar på väggen, centimetertjockt fettlager i ugnsplåten, tvålrester och kalk i duschen och bromsspår i toaletten (a.k.a. "rost"). Nej, jag ville verkligen inte flytta in och det verkligen sprutade eld ur näsan på mig när hyresvärden försvarar sig med "det är den standarden det är". I helvete heller! Jag betalar inte så mycket i hyra för en lägenhet som har crappy läge och är rätt ofräsch för att sedan inte ens få den flyttstädad. Grrrrr....

Nu ska jag trösta mig med att kura ihop mig i soffan med en massa kuddar och filtar och kolla på den här:
Imorgon smäller det!

Okej, nu har halva min kropp somnat. Ni vet sådär när det liksomsticker i benen för att man har suttit konstigt. Så är det, fast det känns även som om denna stickighet börjar vandra upp till delar där solen inte skiner. Spännande faktiskt.

Anledningen till detta ytterst obehagliga kroppsliga tillstånd är att jag sitter på golvet. Varför? Jo men det är ju så att i morgon flyttar yours truly hemifrån och har därför packat ner allt hon äger och har i högst ofashionabla bruna kartonger och till råga på allt även flyttat ner sängen från övervåningen. För natten ska hon därför sussa i en tältsäng, vilken är högst instabil och förmodligen inte klarar av att man gosar upp sig och kollar på film/spelar FB-spel/bloggar. Därav golvsittandet.

Så, i morgon sker flytten. Efter detta har jag ingen som helst aning när jag kommer att ha internet igen så so long, adjöss, så länge. Detta gör mig lite ledsen, då datorn är min enda vän i Tullinge. Så datorn utan internet, det är som en vän utan... ben. Eller hjärna. Betyder detta att jag i själva verket kommer behöva ägna mig åt sådana hemska saker som att packa upp, laga mat, träna, promenera, fixa fint i lägenheten? Nja just det, det kanske inte är så farligt att vara utan internet. Liksom, folk klarade sig faktiskt på stenåldern......

Värre är att jag då inte kan prata lika ofta med Axel. Vi kom nämligen fram till att Skype nog är det bästa kommunikationsmedlet och framför allt billigast. Lite jobbigt dock, om man inte har internet till sitt förfogande. Axel åkte idag, jag saknar honom redan. Usch. Tänk er, FYRA ÅR?!?! Jag kommer bli galen.

Nej, big day ahead så man kanske ska sova lite nu. Om ni hör en duns följt av ett smärtsamt vrål som ljuder över hela Sverige i natt, så är det jag som brakar igenom tältsängen. Wish me luck. Amen.

Hearts and arrows.

Det känns som att jag vill blogga, men jag vet itne vad i hela friden jag skulle skriva om.

Eh just det, jag har skrivit på kontrakt för en hyreslägenhet nu. Det är en sån där typiskt bra grej att nämna... Även om lägenheten inte riktigt ser ut som jag hade tänkt mig så är det ändå mitt hem då. Mitt alldeles egna.

Nej, det går lite segt det här med att skriva idag.

Vi hörs, hej svejs!

VARNING! Gör inga plötsliga rörelser!

Jag tror att jag har lite PMS för tillfället. Anledningen till att jag anar detta är för att jag de senaste 24 timmarna bland annat har gråtit över:
* en överkörd hare
* att Axel har kommit längre än mig i Fanglies (ett Facebook-spel)
* att riskakorna med pizzasmak bara smakade oregano
* att jag hela tiden glömde bort att de hette "riskakor" och i stället sa "ostkakor"
* att jag älskar Axel

Eller så är detta helt normala anledningar till varför man snorar, snörvlar och behöver en påse att hyperventilera i.

Senare idag ska jag hem till min f.d. granne och leka med hennes dotter medan hon har en välförtjänt kväll av dans och roligheter. Det ska bli roligt även för mig, den här lilla tjejen har verkligen en speciell plats i mitt hjärta och det är så synd att vi inte ses oftare. Nu sitter jag bara och försöker komma på något roligt att göra med henne ikväll. Det ska helst vara äldigt kreativt och lärorikt samtidigt som det ska vara roligt både för en sexåring och för en 20-åring (fast 20-åringen ligger nog oftast på samma nivå som sexåringen iaf). Det står still i min hjärna, har ni några förslag?

För övrigt tycker jag att det är väldigt mysko väder här i Stockholm idag. Det är mulet och ser helt regnsjukt ut, för att sedan bli soligt och jättefint. Bestäm dig, väder!

Simba, allt som solen rör vid...

Träningen fick ta ett steg bakåt idag till förmån för shopping (fast jag lyckades träna i hela 20 värdefulla minuter ändå, nice!). Tjocka strumpbyxor - check! Fast... ehm... någon kofta blev det inte. Istället blev det den här:och den här:
och en svart tank top (hittade ingen bild, sad face) som det står "LIVE WITH LOVE" på, texten är vit. Så det jag egentligen begav mig ut för att hitta står fortfarande på inköpslistan - en myyyyysig kofta att gosa in sig i i höst. Hittade en på Gina Tricot, men den var liksom inte... bra. Den var inte värd sitt pris, då jag hade bestämt mig att handla för högst 500 kr och stod i provrummet och viskade "ole, dole, doff..." för mig själv.

Alltså... nu fattar jag inte varför allt blir centrerat för? När jag försöker vänsterställa texten så hänger bilderna med. Skitirriterande. Bara så att ni vet.

Hahahaha, måste berätta en sak som hände på Friskis idag. Någon ringde och frågade om det skulle bli utejympa, eftersom det har regnat så mycket.

Sofia:
Ja, eftersom nu har solen gått upp så...

Jag:
GÅTT UPP!!!!!!

Ren reflex är att jag i samband med att jag gormar det här frustar av skratt och liksom... får Sofia att frusta av skratt också. I telefonen. Med en medlem. Hehehehe.

Nej nu måste jag dra. Puss och kram!


Regn och höstshopping.Ja, precis. Det bara regnar och regnar hela tiden. Fast det gör mig inget. Jag blir t.o.m. lite sugen på att shoppa höstkläder, så innan träningen och jobbet ska jag tvinga med mig min lilla sockertopp (jag har av någon okänd anledning börjat finna stort nöje i att kalla Axel massa namn som är så söta att de framkallar kväljningar) till Handen för att kolla på tjocka strumpbyxor, koftor och annat mys. Har hört att det tydligen ska vara inne med 60-talsmode i höst, vilket passar mig heeeeeelt perfekt. Jag har liksom 60-talskurvor så att säga.

Gud i himmelen vad jag älskar det här tangentbordet!!! Det är sådär så jag typ vill... gifta mig med det och skapa många små, söta tangentbordsknappar tillsammans med det. Förlåt Axel, det är slut.

Nej, nu ska jag fortsätta spela facebookspel med min lilla marsipangris. Vi är så sociala ibland. Jag gillar det skarpt.

Puss och kram.

Stupid girl.

Idag är jag irriterad på såna där varelser med två ben, stora munnar och inga hjärnor. De kallas människor. De går mig på nerverna något enormt idag och de är korkade. Inte alla, men många är helt... IQ fiskpinne.

Jag hade tänkt att jag skulle skriva jä-hä-hä-ttemycket just nu, men alltså, jag har inte lust. Skriver hemma i stället, när jag sitter vid min fina nya dator!

Puss och kram.

RSS 2.0