Walk of Shame.

En långhelg som denna är det kanske extra stor chans (eller risk, beroende på vilken av listorna du känner igen dig mest ur) att man vaknar upp i en säng som inte är ens egen. Såvida det inte är partnerns säng (eller, om man har lite svårt att släppa taget och blir extra kinkig när man är askalas; föräldrarnas säng. Nej, det har aldrig hänt mig) kan det bli lite hur som helst. Jag, eder kära Miss Issa, listar därför fyra av de värsta, och bästa, Walk of Shame-stunderna.

De värsta

- Trasigt
Du rodnar från topp till tå (Är till och med ganska säker på att några inre organ känner sig genanta), mumlar något om att du måste hem och mata katten och börjar leta efter kläderna. Aaaah, där är klänningen som var så fin, nystruken och inte alls svett-/öl-/ciggluktande igår kväll klockan nio. Du drar på dig den och börjar leta skor... Men...? VAD I HELVETE?! Kompisen som drog och slet i allt och alla och promt skulle visa dina roliga trosor för alla på festen lyckades visst dra ett hål i klänningen. Gärna på ett väldigt uppenbart ställe och gärna på ett sätt som gör att sagda trosor nu måste flashas hela vägen hem.

- Vilsen
Oj. Personen du gick hem med var inte ALLS lika snygg idag. Är det matrester som skymtar under soffbordet och är det där en N*SYNC-affisch på väggen? Innan ragget vaknar smyger du på dig kläder och skor, stänger tyst ytterdörren och börjar gå... åt höger... nej, vänster? Var kom vi ifrån igår? VAR ÄR JAG?!

- Utseendet
Ragget flinar bakfullt, pekar och säger helt ogenerat "Hehe vilken jädra morgonfrilla (jo, jag använder det finare ordet dagen till ära) du har!" varpå du letar frenetiskt i partyväskan. Ingen kam. Ingen borste. Ingenting. Nödlösningen blir att dra fingrarna genom håret, men det gör bara saken värre för du känner hur väldans du behöver en kam mer än fingrar. För att göra äckelkänslan komplett går ragget och borstar tänderna och du står där och känner hur tänderna liksom känns ungefär en cm tjockare på grund av att du inte borstat tänderna på vad känns som sextioelva år. Dessutom har den vattenfasta mascaran satt sig precis där den inte ska sitta, helst under ögonen. Eller till och med på kinden.

- Awkwardness
Du och ragget inser snabbt att ni verkligen inte, på någon planet, har något gemensamt i dagsljus. Ni kan inte heller småprata och eftersom bussen bara går en gång i timmen blir tystnaden olidligt lång. Och pinsam. Ragget verkar liksom argt för att du inte tog en buss innan han/hon vaknade och sätter sig demonstrativt vid datorn med hörlurarna på. Du skickar "Hjälp mig" till de närmaste femtio kompisarna i mobilens komtaktlista för att ha något att göra tills bussen går. Som du får hitta till själv.

De bästa

- Avslappnat
Okej, ni vaknar och inser att kvällen innan var minst sagt vild. Ni har inga egentliga känslor för varandra, men ragget tar med dig till närmaste pizzeria där ni bakiskäkar och snackar om vem som var fullast, hur otippat det var att någon dansade naken på bordet och hur jädra god pizzan är. Alternativt gör ni detta hemma hos nån av er, med en bra serie. Ni kan helt enkelt snacka som kompisar.

- Nummerbyte
Ragget frågar lite sött om han/hon kan få ditt nummer och det pirrar till lite i magen. Ni byter nummer och sms:ar sedan hela dagen. Wow, det kan vara något.

- Komplimanger
Egentligen kan du bocka för alla yttre attribut från den övre listan; dålig andedräkt, morgonfrilla, smink överallt och gärna trasiga eller nedkladdade kläder. Ragget tar en titt från topp till tå och säger sedan "Gud vad vacker du är!". Du frustar lite och inser sedan... det var allvarligt menat. Han/hon ler stort och kan inte ta sina ögon från dig.

- Pusta ut
Du vaknar. Med PANIK. "Helvetesjäklaskitfan, vad gör jag här? Ååååh det kommer bli så pinsamt. Vakna inte! Eller jo, jag kan ju inte gå nu... Eller? Hur ska jag göra? VILL han/hon att jag ska gå nu? Hoppas att jag inte har dregel på kinden....". Ragget vaknar - och ler. "Hej" säger han/hon och en låååång konversation om allt och inget har just påbörjats. Du pustar ut och lägger dig till rätta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0